Europa Touren til Østjylland

En golfturnering ved Aarhus er tæt på at blive en del af Europa Touren

Det er Lyngbygaard Golf Center, der har haft besøg af repræsentanter fra Europa Touren med henblik på, at banerne skal være en del af den store Golf Turnering i 2012 og 2013, skriver jp.dk.
 
- Han tjekkede blandt andet udenomsarealerne med henblik på placering af tribuner til tilskuere. Det blev også diskuteret, hvor lastbilerne til tv-produktionen kan holde. Alt blev godkendt, og han har booket et besøg igen til sommer, siger Søren Østergaard, der er direktør for firmaet Golf Branding og initiativtager til samarbejdet med Europa Touren, til jp.dk.
 
Men inden alle østjyske golfentusiaster kan løfte køllerne i begejstring, mangler der en væsentlig detalje. Nemlig pengene. Arrangørerne skal kunne garantere hele 75 procent af budgettet for de første to år, før en egentlig aftale med Europa Touren falder på plads. Og lige nu mangler der stadig sponsorer, der vil være med til at støtte turneringen, der skal have en præmiesum på 7,5 millioner kroner.
 
Og fra Dansk Golf Union er der ikke meget hjælp at hente.
- Vi vil gerne hjælpe og støtte initiativtagerne, alt hvad vi kan, men økonomisk bliver det på et meget beskedent niveau,« siger Morten Backhausen, der er direktør for Dansk Golf Union, til jp.dk.

Men trods de endnu manglende midler, så tror Søren Østergaard stadig på, at turneringen bliver en realitet.

- Jeg tror på, at turneringen bliver til noget allerede i 2012. Vi er i dialog med firmaer, der kan løfte opgaven, men vi har ikke aftaler på plads, siger Søren Østergaard til jp.dk.