"Et verdensklasse-klip"

Debattører jubler over tv-klip med Yahya Hassan, der nægter at forlade studiet

08:26

1 af 2

Det kan godt være, at det var taktløst og over grænsen. Men det var hylende morsomt!

Nogenlunde sådan kan man sammenfatte reaktionerne fra flere af debattørerne i programmet Hits & Holdninger, da de tirsdag skulle sige deres mening om et meget omtalt tv-klip med politikeren og digteren Yahya Hassan på TV2OJ.

I en direkte nyhedsudsendelse nægtede Yahya Hassan at forlade studiet, da interviewet med ham var slut. I stedet overtog han scenen og gav blandt andet sit uforbeholdne mening om alt lige Danmarks rolle som krigsførende nation til studieværtens brug af slip.

Selv om debattørerne i Hits & Holdninger ikke ligefrem finder Yahya Hassans optræden for god stil, morer de sig over klippet og roser samstemmende studievært Søren Ø. Jensen:

Se: Yahya Hassan nægtede at gå

- Jeg synes, det er verdens bedste klip. Det er et verdensklasse-klip. Søren viser igen et kæmpestort format. At kunne tage det så pænt i sådan en situation - der ville min tålmodighed være sluppet op, siger talsperson for FOA Ungdom Tanja Lauenborg fra Randers.

Psykolog Mette Holm er enig. Hun anerkender, at det trods den noget særprægede optræden rent faktisk lykkedes Yahya Hassan at trænge igennem med sit budskab:

- Det er en happening, mere end det er en, der sidder og brokker sig. Han har et budskab, han gerne vil komme igennem med - og hey: Det lykkedes!, siger hun.

- Der er en politiker, der gør noget andet. Er det for meget: Ja. Er det god kommunikation: Nej. Er det god stil: Nej. Må man gøre sådan altid: Nej. Men han er også en speciel person, og I har inviteret en speciel person ind.

Se debatten i Hits & Holdninger i videoen øverst i artiklen.

Se desuden hele udsendelsen her