Et lettere børneliv

Overvægtige børn skal hjælpes til et lettere liv

03:30

1 af 2

Fra den 1. maj 2014 får svært overvægtige børn i Østjylland hjælp til at tabe sig, når Børneafdelingen på Regionshospital Randers, i samarbejde med Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner, starter et nyt behandlingstilbud.

Det er ledende overlæge på børneafdelingen, Regionshospitalet Randers, Bent Windelborg Nielsen, der mener, at der er behov for bedre hjælp til det stigende antal svært overvægtige børn i Østjylland.

Det nye behandlingstilbud tager udgangspunkt i en model, der er udviklet på Holbæk Sygehus, og handler i høj grad om at skifte det usunde ud med sunde. Skifte computer og tv ud med motion og socialt samvær.

- Jeg håber, at vores resultater kan matche dem, de har i Holbæk. Og jeg håber, vi kan få en masse overvægtige børn til at blive glade børn - der bare ikke vejer så meget, siger Bent Windelborg Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det nye behandlingstilbud løber i første omgang i fire år, og der er årligt plads til at hjælpe 100 børn mellem 3 og 18 år til et lettere liv.

I indslaget ovenfor kan du møde Amalie Pedersen på fem år fra Holbæk på Djursland. Hun bliver en af de første, der skal gennemgå forløbet.