Et halvt år uden trafikdræbte

Ingen har mistet livet i løbet af 2012

02:21

I 2012 har der indtil nu ikke været et eneste trafikdrab i Østjyllands Politikreds.

Sidste år mistede 26 mennesker livet i den østjyske trafik, og i 2007 var tallet helt oppe på 55 døde.  Men altså slet ingen i år.

0-resultatet får nu lederen af færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi Kristian Thomsen til at rose bilisterne

- Når vi ser på de alvorlige uheld, så kan 90 procent af årsagerne til, at de sker, relateres til føreren. Så når tallet er så flot, skal bilisterne have æren for at have bidraget til det, siger Kristian Thomsen til DR Østjylland.

Men han mener, at politiets analyse af de ulykker, der sker, også har stor betydning i arbejdet med at forebygge nye ulykker.

- Vi er hurtigt ude, hvor ulykkerne sker, for at se, om der kan ændres på stedet for at forhindre flere uheld, siger Kristian Thomsen.

Mere kontrol på vejene
Politiet har også været mere på kontrol på de østjyske veje Det er et målbevist arbejde, der nu har æren for, at der i år ikke er blevet mennesker dræbt i trafikken.

- Det er ikke et tilfældigt glædeligt resultat. Information, kampagner, vejteknisk arbejde og kontrol er med til at ændre bilisternes adfærd og undgå ulykkerne, siger Kristian Thomsen, leder af færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi.

Se tv-indslag øverst på siden.