Èt år som borgmester

Claus Wistoft (V) ser tilbage

02:09

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND sætter i disse dage fokus på Østjyllands fem nye borgmestre. For hvordan er det gået med valgløfterne.

Det er nu ét år siden Venstres Claus Wistoft kunne sætte sig i borgmesterstolen i Syddjurs Kommune. Han lovede blandt andet inden valget i 2013 et bedre samarbejde i byrådet.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt med at samle byrådet. Den ultimative prøve for en ny borgmester er jo det første budget, og det lykkes faktisk at få 26 ud af byrådets 27 medlemmer til at stå bag. Det er jeg rigtig glad for, og det er rigtig godt for Syddjurs, siger Claus Wistoft.

Men det er ikke alle borgmesterens beslutninger der vækker glæde hos borgerne i Syddjurs. Kommunen lukker nemlig borgerservice i Rønde og Hornslet for at samle det hele i Ebeltoft, og det betyder væsentlig længere transporttid for borgerne, når de fremover for eksempel skal have lavet nyt pas eller kørekort.

- Vi har ikke lukket borgerservice hverken det ene eller det andet sted, men vi flytter vores borgerservice ud på bibliotekerne og flytter vores produktionscenter for borgerservice til Ebeltoft, forklarer borgmesteren.

- Jeg håber, at borgerne vil give den nye løsning en chance, og så er jeg sikker på, at de vil opleve at det ikke er en forringelse.

Se hele interviewet i videoen øverst. Du kan også se et indslag om Claus Wistofts vej til borgmesterstolen her.