Erik Veje: Vi lever videre med ét point

Århus Håndbold får færre point med i slutspillet, men det ændrer ikke noget ved målsætningen om en semifinaleplads

Foto: Ole Nielsen - Scanpix

Det har skabt stor virak og uro i den danske herrehåndboldverden, at KIF Kolding København først blev frataget fem point af Dansk Håndboldforbund (DHF) for ulovlig brug af træneren Antonio Carlos Ortega, for sidenhen at få dem tildelt af Dansk Idrætsforbund (DIF) igen.

Afgørelsen betyder, at Århus Håndbold først fik et ekstra point med over i slutspillet, som holdet nu har mistet igen. Slutspilspuljen bliver også en smule anderledes, hvor Skjern bliver byttet ud med Kolding. Der venter så altså opgør mod hovedpersonerne i sagen i stedet for de grønblusede vestjyder.

Sportschef: Ortega-sag er uværdig

- Først og fremmest får vi nu kun det ene point med over, som vi har spillet os til. Det ekstra var sådan set bare tillæg. Jeg kender ikke juraen bag afgørelsen, men går ud fra, at DIF har truffet den rigtige, siger cheftræner for Århus Håndbold, Erik Veje Rasmussen, til tv2oj.dk.

Hele sagen har skabt en masse uro, og giver ekstra arbejde for alle folkene bag klubberne i forhold til eksempelvis booking af hallerne.

Hellere Skjern end KIF

- Men i realiteten ændrer den nye beslutning ikke noget. SønderjyskE vandt på Mors, og dermed kunne Skanderborg alligevel ikke have spillet sig til en slutspilsplads med en sejr i sidste runde. Det her får heldigvis heller ikke betydning for, hvem der rykker ned, forklarer Erik Veje Rasmussen.

Det fratrukne point ændrer heller ikke noget på aarhusianernes målsætning om semifinalen. Også selvom mandskabet nu skal møde Kolding i stedet for Skjern.

Irming skifter til Skanderborg Håndbold

- Det er ikke til at vide, hvem der er bedst at rende ind i. Men skulle jeg vælge, ville jeg helst have mødt Skjern, lyder det fra træneren.

Eneste kritiske element i sagen set fra Erik Vejes side er den sene afgørelse, som DHF i sin tid traf.

Udover Kolding skal Århus Håndbold op imod GOG og Aalborg i slutspillet.