Erhvervskvinder går til kamp mod affaldsgebyr

De nye affaldsgebyrer er urimelige. Det er budskabet, som en gruppe erhvervskvinder fra Randers vil have frem på Facebook.

En gruppe selvstændige erhvervskvinder i Randers går nu på Facebook for at mobilisere andre erhvervsdrivende til kamp mod de nye erhvervsaffaldsgebyrer, som Folketinget har vedtaget fra januar. Det skriver Randers Amtsavis.

Den nye afgiftsordning betyder, at virksomheder med en omsætning på over 50.000 kroner om året for flertallets vedkommende skal betale et grundbeløb på 460 kroner plus moms. For de penge får de adgang til på lige fod med private husstande at kunne aflevere deres erhvervsaffald på kommunens fire genbrugspladser.

Men de små virksomheder producerer ikke noget affald, som de ikke kan komme af med i husstandscontainerne til dagrenovation, og derfor mener erhvervskvinderne fra Randers ikke, at de får nogen ekstra service for den nye årlige opkrævning på 575 kroner.

- Min rengøringshjælp tømmer min papirkurv en gang om ugen, og så er den endda kun halv fuld. Affaldet bliver puttet i affaldssækken til køkkenaffald, som vi i forvejen betaler 600 kroner om året for at få tømt. Nu skal jeg så betale 575 kroner ekstra om året, som jeg ikke får noget for, siger Lone Tange, der driver sin formidlingsvirksomhed fra sin private adresse.

Miljøtekniker Jørgen Bondesen fra Randers Kommunes affaldskontor erkender, at ordningen kan forekomme urimelig, hvis man ser på den enkelte virksomhed.

- Det er en kollektiv ordning, hvor nogen betaler for noget, de ikke får, siger han til Randers Amtsavis.

/Ritzau