Erhvervsforeninger vil fusionere for at stå stærkere

Sammen står vi stærkere, lyder det fra fusionslystne formænd for to erhvervsforeninger på Djursland

Ole Sørensen fra Djurslands Erhvervsråd.

Hvis det står til bestyrelserne for Djurslands Erhvervsråd og Syddjurs Erhvervsforening, så skal de to foreninger smelte sammen til én. Det vil give erhvervslivet en stærkere stemme, mener de to formænd. 

- Sammen skal vi være en stærk forening, der samler al erhvervsaktivitet på Djursland. Vores ambition er, at vi i 2020 skal være 900 medlemmer i den nye forening. Vi vil dække alle typer virksomhedsaktivitet, herunder detailhandelen, som i dag ikke er så godt repræsenteret i vores samlede medlemskreds, siger Ole Sørensen og Rasmus Henriksen i en pressemeddelelse.

Ole Sørensen fra Djurslands Erhvervsråd tilføjer:

 - Jeg tror på, at vi sammen taler med en kraftigere stemme og dermed får virksomhederne både en bedre dialog og større indflydelse, uanset om emnet er erhvervsvenlighed lokalt, eller det drejer sig om at skubbe på for at forbedre infrastrukturen. 

Læs også DI udpeger østjysk kommune som duks: Alle kan lære af Odder

Rasmus Henriksen fra Syddjurs Erhvervsforening rækker hånden ud til samarbejde med lokale erhvervsforeninger og handelsstandsforeninger: 

- Vi vil gerne både samarbejde med dem og tilbyde administrativ hjælp. Vi skal kunne levere faglig inspiration og sparring, når vi mødes. Vi skal være erhvervslivets dynamo for udvikling og vækst, blandt andet gennem samarbejder og kompetenceudvikling, siger han.

Det er nu op til medlemmerne af de to foreninger at beslutte, om de vil samle kræfterne i én forening.