Erfaring vigtigere end stjerner

Silkeborg IF kan sagtens få point uden profiler som Jim Larsen og Rajko Lekic

Silkeborg har i foråret solgt Jim Larsen, og snart er angriberen Rajko Lekic også fortid hos midtjyderne.

Alligevel bliver Silkeborg ved med at få point i Superligaen - senest da holdet søndag fik 2-2 med fra Brøndby Stadion.

Silkeborg-træner Troels Bech har en god forklaring på, hvorfor midtjyderne trods de mange salg, gør det så godt.

- Vi er et sammenspillet hold. Så selv om vi har afgivet fem spillere og kun fået en enkelt en ind - som ikke må spille - så vi er mere ramt på antallet end på spillerytmen, siger Troels Bech.

Mangler tilladelse
Den spiller, som Silkeborg-træneren ikke må benytte, er den tidligere AaB-spiller Kasper Risgård, der endnu mangler sin tilladelse til at gå på banen.

Christian Holst, der scorerede til 2-2 på Brøndby Stadion i kampens sidste minut, er enig i Troels Bechs analyse.

- Det er stort set det samme hold, vi har haft i snart to sæsoner, så vi kender efterhånden hinanden ret godt. Det har en anden værdi i forhold til hente topspillere ind, mener Christian Holst.

Angriberen har også en god forklaring på, at det lykkedes at få uafgjort med hjem fra Brøndby, selv om holdet var i undertal i en time.

- Vi holdt os til den gameplan, vi havde fra starten, og så fik vi nogle succesoplevelser undervejs, og det giver selvtillid. Bare det at tilspille sig chancer giver en følelse af momentum og af, at det kan lade sig gøre.

- Det er så en tilfældighed, at vi får den chance, jeg scorer på til sidst. Men det er en fortjent tilfældighed, mener Holst.  Silkeborg har i foråret vundet en enkelt kamp og spillet tre uafgjort.

Læs også: 10 spillere klarede uafgjort