Er han SFs nye partiformand?

Uvist om Jonas Dahl stiller op

Den aarhusianske SF-politiker Jonas Dahl vil ikke give et klart svar på, om han har tænkt sig at stille op som formand for SF.

- Det har jeg ikke besluttet mig for, siger han på vej til møde med partiets landsledelse.

- Det er få timer siden, at Annette Vilhelmsen (SF) trak sig, så de overvejelser har jeg ikke tilendebragt, sagde han torsdag aften til Ritzau.

Den nu afgående skatteminister er blevet nævnt som et af de mest oplagte bud på en formandskandidat, efter at Annette Vilhelmsen torsdag valgte at gå af.

Se: - Trukket for langt ud

- Det her er en ny situation, og jeg har ikke besluttet mig for, om jeg vil stille mit mandat til rådighed. Det her er ikke noget, man afklarer i løbet af et par timer, man er nødt til at tænke sig rigtig grundigt om, siger han.

Heller ikke afgående transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil svare på, om hun stiller op til formandsposten.

Både EU-parlamentariker Margrete Auken (SF) og gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (SF) har meldt ud, at de mener, at Pia Olsen Dyhr bør blive partiets nye formand.

Afgående miljøminister Ida Auken (SF), forhenværende politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF), næstformand Mette Touborg (SF), sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) og udenrigsordfører Trine Pertou Mach (SF) har alle meddelt, at de ikke stiller op til posten.