Er han på vej til Bruxelles?

Østjysk DF'er tror på sæde i EU-parlamentet

01:29

1 af 2

Dansk Folkeparti står som den helt store vinder af Europaparlamentsvalget med hele 26,6 procent af stemmerne.

Det betyder, at partiet har fået fire sæder i parlamentet. Det er to mandater mere end ved forrige valg.

Succesen, som blandt andet skyldes partiets spidskandidat Morten Messerschmidt, kan også få betydning for en østjysk kandidat.

26-årige Anders Primdahl Vistisen fra Randers er nemlig nummer to på opstillingslisten og kan derfor formenlig nyde godt af partiets succes og sikre sig en af de fire pladser.

Han fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han tror på, at arbejdspladsen snart hedder Bruxelles:

- Jeg vil ikke sige, den er hjemme, men hvis der ikke sker noget meget, meget uforudsigeligt, så er jeg sikker på, at jeg bliver valgt, siger Anders Primdahl Vistisen og fortsætter:

- Når først stemmerne fra Skive, Viborg og Randers bliver talt sammen, så tror jeg, jeg trækker voldsomt fra de andre kandidater.

Anders Primdahl Vistisen sidder i dag både i byrådet i Randers og i regionsrådet i Region Midtjylland, men det kan snart være fortid, hvis han får nok personlige stemmer til at komme i Europaparlamentet:

- EU-parlamentet er et fuldtidsarbejde, så jeg er ret sikker på, at jeg må give afkald på mine folkevalgte titler. Jeg vil ikke være bænkevarmer, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom han snart kan være på vej til Bruxelles, lover Anders Primdahl Vistisen, at han ikke vil glemme Østjylland. Hjemadressen vil stadig hedde Randers.

Se et interview med Anders Primdahl Vistisen øverst på siden.