Er du klar til Superligaen?

Bliv klædt på om AGF og Randers her

Fredag ruller Superligaen igen - denne gang dog kun med to østjyske klubber i det fine selskab, nemlig Randers FC og AGF.

Er du netop vendt hjem fra ferie, eller har du måske været travlt beskæftiget med at nyde det gode sommervejr, så er der dog ingen grund til bekymring.

Nedenfor kan du se en kort opsummering af af- og tilgangene af spillere i de to østjyske superligaklubber.

Dermed er du på et kort øjeblik klædt på, inden du igen skal følge dit favorithold på stadion eller i tv.

RANDERS FC

Nedrykning er ikke et tema i Randers. Her tager man fat på anden sæson i den bedste række, og det tilmed med europæisk fodbold på programmet.

Der har været en spæd tysk interesse for angriberen Ronnie Schwartz, men ellers er truppen stort set intakt. Svenske Viktor Lundberg er hentet i AIK Stockholm, og der er sagt farvel til Anders Egholm, der havde en føler fra 2. Bundesliga, men nu skal tørne ud for Hobro.

Mikkel Andersen er lejet ind til målmandsposten, og kronjyderne ligner et sikkert bud på et hold i top seks, og rammer de formen med de berømte små marginaler, så kan det ende med medaljer i Randers til trods for potentielt opslidende europæiske opgaver.

Randers tager hul på den nye sæson, når de lørdag kl. 17 møder oprykkerne fra Viborg på udebane.

Tilgang: Viktor Lundberg (AIK Stockholm), Mikkel Andersen (Reading, leje), Martin Svensson (Silkeborg), Mads Agesen (Horsens), Kasper Fisker Jensen (Hobro IK, fra nytår)

Afgang: Anders Egholm (Hobro), David Ousted (Vancouver), Remco van der Schaaf (kontraktudløb), Oliver Feldballe (kontraktudløb)

AGF

Længere nede ad motorvejen er AGF et af de helt store spørgsmål. AC Horsens' Alexander Juel Andersen er købt ind til pladsen som højre back, ligesom offensivspilleren Jesper Lange er hentet i Esbjerg. Aarhusianerne er derfor styrket i forhold til foråret, hvor de mere end flirtede med nedrykning.

Den sidste træningskamp før sæsonstart endte med et sviende 0-3-nederlag til Randers. Den kommende tid vil vise, om nederlaget er et retvisende pejlemærke i forhold til den kommende sæson, eller om det vil lykkes aarhusianerne at rejse sig efter det skuffende forår.

AGF får æren af at sparke Superliga-sæsonen i gang, når de fredag kl. 18.30 får besøg af FC Midtjylland på NRGi Park i Aarhus.

Tilgang: Jesper Lange (Esbjerg), Alexander Juel Andersen (Horsens), Danny Olsen (FC Midtjylland - fra nytår)