Er det endnu en ulv?

Endnu et vildt kamera har fanget et billede af en ulv

Foto: Vildtkamera, Niels Vestergaard.

Forleden kunne TV 2 | ØSTJYLLAND vise billedet af en østjysk ulv ved Hørbylunde Bakker ved Silkeborg.

Og nu er endnu en ulv måske gået i fotofælden.

Billedet er taget af et vildtkamera i en privat skov cirka 500 meter fra Christianshede By tæt på Silkeborg den 20. april i år.

- Det nærmeste hus ligger cirka 300 meter væk fra stedet, hvor vi fik billedet af ulven, siger Niels Vestergaard, der ejer skovområdet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV MIDTVEST har vist billedet til ulveeksperten Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, og han bekræfter over for Tv-stationen, at der med meget stor sandsynlighed er tale om en ulv.

Men er der tale om den samme østjyske ulv, som forleden blev fotograferet ved Hørbylunde Bakker kun få kilometer fra Christianshede, eller er det en ny ulv?

- Det passer også meget godt sammen med, at der for nylig blev fotograferet en ulv ved Hørbylunde Bakker. Det kan meget vel være den samme. Og det skulle ikke undre mig, om det er vores gamle ven roekule-ulven, som sidste år blev fotograferet ved Harrild Hede, siger Thomas Secher Jensen til TV MIDTVEST.

Har set ulv før

Det er ikke første gang, at Niels Vestergaard ser en ulv ved Christianshede.

- For to år siden oplevede vi at være kun 40 meter fra en ulv, og sidste vinter så vi fodspor i sneen efter en, siger Niels Vestergaard.

Han er ikke synderlig begejstret over at have en Ulv rendende rundt så tæt på.

- Jeg er ikke vild med den, men sådan er det, siger han.

Niels Vestergaard fortæller, at det meste råvildt er forsvundet for området i løbet af de sidste 8-10 dage, men at kronhjortene ikke virker til at være særligt bange for ulven.

- Lige inden ulven kom, havde kameraet taget billeder af kronvildt. Da ulven kommer, så forsvinder de, men de står faktisk kun 100 meter væk fra ulven. Det er dem, som ulven står og kigger tilbage for at se. Efter et par minutter smutter ulven, og så går kronhjortene tilbage til stedet, siger Niels Vestergaard.

Billedet af ulven blev taget 20. april klokken 21.50.