Er det Danmarks største malle?

Tvivl om Danmarksrekorden

Rigtig mange har vist interesse for den kæmpestore malle, som en lystfisker fra Horsens fik på krogen i weekenden.

Imponerende 33,5 kilo vejede den 177 centimeter lange fisk.

Men er det Danmarksrekorden, eller har andre fiskere hevet større maller op af vandet i Danmark?

Den officielle Danmarksrekord lyder ifølge akvariechef ved AQUA i Silkeborg, Jørgen Lund Møller, på 138 centimeter og 14,5 kilo.

Den rekord er fra 2004.

Den 33,5 kilo tunge malle, som blev fanget natten til søndag, er altså dobbelt så stor som den, der blev fanget i 2004.

Men den 33,5 kilo tunge malle kan ikke få den officielle Danmarksrekord, da lystfiskeren ikke vil oplyse præcist, hvor han har fanget den.

Tilbage i 2011 kunne vi her på TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle om en malle, der blev fanget i et mosehul, og som havde en kampvægt på 16 kilo.

Et kig i historiebøgerne

Derudover blev der angiveligt fanget en 18 kilo tung malle tilbage i 1799 ifølge BT, som tilbage i 2011 også kunne berette om, at den største malle, der kendes fra Danmark, blev fanget i 1797 og vejede 39 kilo.

- Jeg kan i hvert fald sige, at den 33,5 kilo tunge malle er den største, der er fanget i et par hundrede år i Danmark. Jeg har godt hørt om dem, som er blevet fanget for rigtig mange år siden, men vi ved ikke, hvordan man målte dem og så videre, siger akvariechef ved AQUA i Silkeborg, Jørgen Lund Møller.

Der er dermed tvivl om, hvorvidt den 33,5 kilo tunge malle er den største, der er fanget, men den officielle Danmarksrekord kan den ikke prale af. Og hvis historiebøgerne taler sandt, så har en fisker for mere end to hundrede år siden hevet en malle i land, som vejede 5,5 kilo mere.

En ting er dog sikker: Det er en meget, meget stor malle.

Du kan se video af fisken her.