Er der forskel på Ø og Å?

Nikolaj Villumsen fra Enhedsten og Jospehine Fock fra Alternativet har begge miljøet som topprioritet

01:15

1 af 2

Hvor stor forskel er der egentlig på Enhedslisten og Alternativet?

Dette spørgsmål er der måske nogle vælgere, der stiller sig selv, inden de i morgen, torsdag, sætter deres kryds i valglokalet.

I debatudsendelsen "Det sidste ord" på TV 2 | ØSTJYLLAND blev folketingskandidaterne Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten og Josephine Fock fra Alternativet spurgt om, hvad de hver især står for - og ikke mindst hvad forskellen på dem er.

I deres svar lægger de begge vægt på, at de prioriterer miljøet.

Se: Bookmakere: Wammen sejrer

- Hvis man stemmer på Alternativet, så er det fordi, man gerne vil have en seriøs bæredygtig omstilling af Danmark. Det er både på det miljømæssige, sociale og økonomiske område. Vi bliver nødt til at turde tænke på, hvordan vi kommer til at producere og forbruge på andre måder, sagde Josephine Fock fra Alternativet, der stiller op som Liste Å.

Nikolaj Villumsen understregede ligesom Josephine Fock vigtigheden af at tage vare på miljøet. Han ønsker at beskære forsvaret og i stedet øge kampen mod klimaforandringer.

- Danmark er mere truet af klimaforandringerne end af en russisk invasion. Derfor er en stemme på Enhedslisten en stemme for at trække Danmark i en grøn og solidarisk retning.

Se mere af Nikolaj Villumsens og Josephine Focks svar i videoen øverst i artiklen. Se hele udsendelsen "Det sidste ord" her