Er Cheminova sat til salg?

Universitetets fond er hovedaktionær

Foto: Carsten Andersen

Spekulationerne om et kommende salg af kemivirksomheden Cheminova har fået nyt liv, efter at selskabet i fredags udsendte en fondsbørsmeddelelse.

I meddelelsen giver bestyrelsesformanden i Auriga, som ejer Cheminova, udtryk for, at koncernen i øjeblikket "har iværksat undersøgelser af Aurigas strategiske muligheder".

Aarhus Universitets Forskningsfond er hovedauktionær i Auriga og derved Cheminova. Et salg af kemivirksomheden kan derfor formentlig betyde flere penge til forskningsfonden og måske i sidste ende universitetet.

Direktør for Aarhus Universitets Forskningsfond, Jørgen Lang, vil i dag hverken be- eller afkræfte, at Cheminova er sat til salg:

- Jeg kan bekræfte at vi er i dialog med Auriga fordi, der er iværksat en undersøgelse af forskellige strategiske muligheder. Jeg kan ikke sige nærmere om, hvad det er. Man er gået i gang med en proces, og når der ikke er en konklusioner, kan jeg ikke sige noget om det, siger Jørgen Lang, som er direktør for Aarhus Universitets Forskningsfond, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rygterne går på, at flere store kapitalfonde som for eksempel Goldmann Sachs og Nordic Capital er interesserede i at opkøbe Cheminova.