Er abort et politisk tabu?

Abortmodstandere blander sig i valgkampen

05:24

1 af 2

Foreningen Retten til Liv, der er abortmodstandere, har med en stor kampagne med plakater og tv-spot kastet sig ind i valgkampen. Foreningen vil have politikerne til at fratage kvinder deres lovsikrede ret til fri abort.

Som en del af kampagnen har foreningen spurgt folketingskandidaterne ind til deres holdning omkring abort. En af de adspurgte er Kirsten Brosbøl (S), der er opstillet i Østjyllands Storkreds.

Hun har takket nej til at svare på deres spørgsmål, som ikke direkte beder politikerne tage stilling til, om de er for eller imod fri abort.

- Jeg synes, at det er en dybt manipulerende kampagne, der bliver ført, og jeg synes, at man går udenom den varme grød og stiller nogle spørgsmål, der kan blive tolket ind i en dagsorden, som Retten til Liv har. De er imod den danske abortlovgivning. I stedet for at spørge direkte, om kandidaterne går ind for fri abort eller ej, spørger de for eksempel, om man vil arbejde for at begrænse antallet af aborter i Danmark. Hvis man svarer ja til det, bliver man så taget til indtægt for deres holdninger? Det er spørgsmålet, og det vil jeg ikke bidrage til, siger Kirsten Brosbøl.

Isabella Arendt Laursen er menigt medlem af Retten til Liv og folketingskandidat for Kristendemokraterne i Østjylland.

Se: Abortmodstandere i valgkamp

Hun mener ikke, at kampagnen er manipulerende, hun synes derimod, at abort er et tabubelagt emne blandt politikerne på Christiansborg.

- Jeg synes ikke, at kampagnen er manipulerende. Jeg synes, at den er ærlig. Det her drejer sig om 15.000 indgreb hvert eneste år i Danmark, og jeg kan godt forstå, at de laver den her kampagne for at gøre opmærksom på, at vi her har et kæmpestort tabu i den politiske debat, hvor politikere på stribe ikke forholder sig til det og i rigtig stor grad ignorerer, at det drejer sig om 15.000 børn hvert år, siger Isabella Arendt Laursen.

Men den holdning er Kirsten Brosbøl ikke enig i, og hun kan ikke genkende, at emnet er tabubelagt blandt politikerne.

Du kan se hele debatten om abort i videoen øverst på siden.