Er Aarhus en cykelby? Det her savner cyklisterne

Hvad savner cyklisterne i Aarhus? Vi har spurgt cyklisterne på cykelstien

01:49

Aarhus er en af de danske byer, hvor rigtig mange vælger cyklen frem for bilen, og hos kommunen vil man gerne have endnu flere cyklister i bybilledet.

Læs også Ny cykelfestival blev skudt i gang i Aarhus

 Derfor afholdte man i går, mandag, en workshop, hvor folk kunne komme med bud på forbedringer til cykeltrafikken.

TV 2 | ØSTJYLLAND tog derfor også en tur ned i Aarhus for at høre, hvad cyklisterne mente, der manglede.

Cykelstier
En af de ting, mange nævnte, var cykelstier i den centrale del af byen. Meget af området omkring midtbyen er gågade, og det kan derfor være svært at komme frem som cyklist.

- Som cyklist er der lidt en del hernede, hvor man slet ikke må cykle, og det er egentlig lidt frustrerende, for nogen gange, så har man noget, man bare lige skal ordne hurtigt, og det bliver afbrudt, fordi man hele tiden skal stå af og trække, siger Sofie Rønde Batsberg, der er cyklist i Aarhus.

Cykelparkering
Også cykelparkering var et problem for de cyklende. Blandt andet området omkring åen og området omkring Bruuns Galleri blev nævnt.

- Der kunne godt være nogle flere, man kan jo se bare ned af her for eksempel, siger Sebastian Bang, som kommer rundt i byen på cykel. 

Læs også Tour de Eiffel løber 1.300 kilometer på løbehjul

Og cykeltrafikken i Aarhus skal tages seriøst, den er nemlig steget med 30 procent siden 2000. På den anden side i trafikken sidder bilisterne, og de mener også, at der er plads til forbedringer.

- I nogle af krydsene kunne det være rigtig godt, hvis det var markeret tydeligere, der hvor cyklisterne kommer, siger Bente Cichosz, der kører bil i Aarhus.