Enlige kvinder lagt ned af IT

Vil fritages fra digital post

Fra 1. november bliver al offentlig post digital, og det har mange enlige kvinder i Horsens svært ved at finde ud af.

Det er især kvinder, der er blevet alene, som i stor stil kimer Borgerservice i Horsens ned.

- Nogle af kvinderne er grædefærdige over deres situation, fordi de har været vant til, at manden har håndteret skrivelser fra offentlige myndigheder som skat m.m. Nu skal de gøre det selv og oven i købet digitalt. Det er en uoverskuelig mundfuld for mange, siger afdelingsleder i Borgerservice Malene Rasmussen i en pressemeddelelse.

Men man vil gerne hjælpe disse kvinder med at blive klar til det digitale. Derfor er der digital hjælp at hente for alle i form af kurser på blandt andet datastuer og biblioteker.

- I de tilfælde, hvor vi vurderer, at der ikke er tale om en varig situation, giver vi kvinderne to år til at få gjort sig klar til den digitale postkasse, siger Malene Rasmussen.

I Horsens Kommune regner man med, at omkring 12.000 til 15.000 personer i alt vil blive fritaget fra digital post, og de vil altså derfor stadig få sendt post fra det offentlige i ganske almindelige breve.

Har man svært ved at gennemskue systemet, eller mangler man en hjælpende stemme, så kan man altid ringe på 70 20 00 00. Her sidder personer klar til at yde hjælp med det digitale.

For at blive fritaget for fra den digitale post skal du:

- Have en funktionsnedsættelse som hindrer dig i at modtage post digitalt

- Mangle adgang til en computer med tilstrækkelig internetforbindelse i dit hjem.

- Være hjemløs.

- Være registreret som udrejst af Danmark.

- Have sproglige vanskeligheder.

- Have praktiske vanskeligheder ved at skaffe NemID