Enighed om moské-byggeri

Muslimske grupperinger er nået til enighed om at bygge stormoské i Århus.

De største muslimske grupperinger i Århus har efter års intern uenighed fundet fælles fodslag om at opføre den første moské og islamiske center i Danmark.

Moskeen støttes af en række muslimske foreninger, herunder tyrkiske, arabiske, somaliske og kurdiske, der har besluttet at stå sammen om gennemførelsen af det fælles projekt.

Selv om den interne strid altså skulle være bilagt, mangler der dog fortsat de mindst 50 mio. kr., som projektet løber op i.

Pengene skal skaffes via internettet fra hele verden ved en indsamling, der starter den 2. juli. Bl.a. for at få støtte fra også ikke-muslimske bidragydere opdeles projektet i en religiøs og ikke-religiøs del. Det skyldes ifølge initiativtagerne, at de forstår, at det vil falde ikke-muslimer svært at støtte et andet trossamfund end deres eget.

- Derfor er det vores håb, at opdelingen mellem det religiøse og det ikke-religiøse vil kunne foranledige ikke-muslimer og danske virksomheder til at bakke op om den ikke-religiøse del af projektet. Ikke kun for støttens skyld, men for det signal det vil sende til ind- og udlandet, og den genopretning af Danmarks omdømme, det her vil medføre, skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse. /ritzau/