Enige regionspolitikere: Sygehus i Silkeborg kan overleve

Specialer skal banen vejen for Regionshospitalet Silkeborgs fremtid

De små sygehuse har sin berettigelse - også i fremtiden - hvis bare de formår at specialisere sig.

Sådan lød det onsdag aften næsten samstemmigt fra de medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland, der deltog i en direkte debat på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Regionshospitalet i Silkeborg, hvor debatten fandt sted, var omdrejningspunktet for en diskussion omkring de store sygehuse versus de små og besparelser på sygehusområdet.

Her havde regionsformand Bent Hansen (S) et klart budskab til netop de mindre hospitaler:

- Man skal tænke meget over, om man vil holde fast i fortiden og en kamp der er tabt eller tænke på fremtiden, og hvad man vil udvikle sig til, sagde han og henviste til, at sygehuse som Silkeborg sagtens kan overleve, hvis de finder deres plads.

Mindre akut - mere speciale

Regionshospitalet Silkeborg er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste mindre hospital af Dagens Medicin og har modtaget prisen 'Den Gyldne Skalpel'.

Netop de udmærkelser understreger, at Silkeborg har fat i den lange ende med sine specialer som for eksempel Diagnostisk Center, hvor patienter får mulighed for at blive udredt på en smartere måde, lød budskabet i debatten.

Radikale Venstres Hanne Roed bakkede op om dette synspunkt og forklarede det med, at sundhedsvæseneret i Region Midtjylland i øjeblikket gennemgår en kæmpe udvikling, men at der sagtens kan være plads til mindre sygehuse som Silkeborg:

- Måske det bliver specialhospitaler mere end akuthospitaler, sagde hun.

Sygehuset i Silkeborg er ifølge regionsformand Bent Hansen blevet beskåret de seneste år, ligesom det også har været nødvendigt andre steder.

Silkeborg blev reddet

Flere patienter skal behandles for færre penge. Sengepladser bliver skiftet ud med ambulante behandlinger. Her roser Bent Hansen Silkeborg for at tænke anderledes, når det kommer til at behandle eksempelvis hoftepatienter ambulant.

Konservatives Nicolaj Bang er ligesom sine kollegaer enige om, at sygehuset Silkeborg skal bestå, hvilket han også mener, at den store spareplan på 700 millioner kroner i Region Midtjylland var udtryk for.

Flere besparelser, der skulle have ramt Silkeborg, blev nemlig pillet af bordet, siger Nicolaj Bang:

Reddede i Silkeborg Sygehus?

- Det vil jeg mene, der var et flertal i regionsrådet, som gjorde, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du høre politikernes debat om Silkeborg og og også en overlæge fra sygehuset, som kritiserer politikernes besparelser på de medicinske og akutte områder.

Videoen er et udsnit af en længere tv-debat om Region Midtjylland, som blev sendt onsdag aften den 25. november på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Center i Silkeborg får gylden skalpel

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus