Enhedslisten brugte sommermøde i Aarhus

Enhedslisten havde sommergruppemøde i Herredsvang, hvor der blev diskuteret kontanthjælp

02:25

Den 1. oktober træder der nye kontanthjælpsregler i kraft. Regler der kan ramme mange menneskers forsørgelsesgrundlag.

Enhedslisten var i dag på rundtur i Herredsvang i det vestlige Aarhus – et sted hvor der er mange, der kan blive ramt af de nye regler.

- Når man skaber fattigdom, opstår der ikke arbejdspladser. Tværtimod ender vi i en situation, hvor der er børn, der kommer til at vokse op i fattigdom, blandt andet her i Herredsvang og andre udsatte boligområder i Aarhus, og det er hverken godt for dem eller for samfundet, siger folketingsmedlem Nikolaj Villumsen (EL).

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har beskrevet vil mange familier miste muligheden for at betale deres husleje, og udsigten til kontanthjælpsreformens begyndelse fik altså Enhedslisten til at holde sommergruppemøde i Herredsvang.

Læs også Boligforening: Nye regler sender familier på gaden

- Vi er i Herredsvang i dag, fordi det er et af de områder i Danmark, der bliver allerhårdest ramt af regeringens reformer. Her er rigtig mange arbejdsløse og folk med andre problemer, og der er altså rigtig mange børn i området, der kommer til at mangle mad sidst på måneden, når kontanthjælpsreformen slår ind om en måneds tid, siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL)

Se indslaget i videoen øverst i artiklen.