Energihandler får ny topchef

Dirk Erich Mausbeck hentet til Danske Commodities

Den fremadstormende energihandelsselskab Danske Commodities har efter en turbulent periode med fyringer nu fundet manden, der skal stå i spidsen for selskabet.

Valget er faldet på 52-årige Dirk Erich Mausbeck, der kommer fra en stilling som Chief Commercial Officer hos Energie Baden-Württemberg (EnBW AG) i Karlsruhe i Tyskland.

- Vi er glade for at kunne præsentere Dirk Erich Mausbeck som den nye CEO for Danske Commodities. Han er en virkelig stærk profil, der har en dyb forståelse for vores forretningsområder og en personlighed, der passer perfekt til Danske Commodities, siger bestyrelsesformand Peter L. Ravn fra Danske Commodities i en pressemeddelelse.

Dirk Erich Mausbeck tiltræder den 5. januar 2015, hvor han afløser Henrik Lind, der er ejer af Danske Commodities. Henrik Lind har midlertidigt fungeret som CEO, efter Torben Nordal Clausen og finansdirektør Kim Bendixen blev afskediget.

- Med tanke på de store forandringer i energiproduktionen og energiforbruget i Europa er det vigtigt at være fleksibel og skabe nye produkter, der opfylder kundernes behov, samt at optimere eksisterende og nye forbrugs- og produktionsenheder. Så jeg ser frem til at blive en del af Danske Commodities, der er en ung virksomhed med mange gode ideer, siger Dirk Erich Mausbeck.

Danske Commodities oplyser, at efter en overdragelsesperiode vil Henrik Lind indtræde i Danske Commodities' bestyrelse som næstformand.