Endnu ikke overblik over vandskader i Bruuns Galleri

Flere tusinde liter vand strømmede mandag ud i det aarhusianske storcenter og ødelagde store dele inventar og varer i butikkerne

Et sprunget fjernvarmerør førte mandag eftermiddag til en evakuering af storcentret Bruuns Galleri i Aarhus.

Det defekte rør aktiverede nemlig centrets store sprinkleranlæg, som betød, at omkring 600 liter vand i minuttet blev pumpet ud fra de mange små sprinklere i loftet. 

Læs også Video: Bruuns Galleri blev evakueret på grund af defekt vandrør

Dagen derpå er det igen hverdag i Bruuns Galleri. Næsten alle butikkerne er åbne igen - kun to har været nødsaget til at holde lukket på grund af svære vandskader.

- Inden vi nåede at stoppe sprinkleranlægget, kom der mange liter vand af sted. Der er mange ting, som er ødelagt, fortæller centerchef Claus Brændgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

 

I løbet af natten og morgenen er fjernvarmerøret blevet udskiftet og sprinklerne tjekket efter. 

Selvom gulvene nu er tørre igen venter der stadig et stort stykke arbejde med at få overblik over vandskaderne. Heldigivs er der kun sket materielle skader. Ingen er faldet og slået sig på de glatte gulve, fortæller Claus Brændgaard:

- Der går nogle dage, inden vi ved, hvor meget der er ødelagt. Vi skal formentlig skifte lofter og måske også brække nogle gulve op. Der er også mange varer i butikkerne, som er blevet våde. Vi er nødt til at forsøge at tørre det, der kan tørres og så vente og se, siger centerchefen, som ikke har nogen idé om, hvor mange penge skaderne løber op i. 

00:27

VIDEO: Gulvvaskere var mandag i aktion for at få gjort gulvene tørre igen. 

Luk video

Umiddelbart efter, at fjernvarmerøret lækkede blev Bruuns Galleri evakueret i omkring 20 minutter, hvor alle kunder blev gelejdet uden for på gaden, så brandvæsnet kunne rykke ind. 

Omkring klokken 15 mandag eftermiddag blev evakueringen ophævet.