Endnu et bandemedlem varetægts-fængslet for drabsforsøg

I alt 27 personer med relation til den aarhusianske bandekonflikt sidder lige nu varetægtsfængslet. Tirsdag blev endnu et bandemedlem varetægtsfængslet

Her er politiet rykket ud ved en tidligere lejlighed. Arkiv Foto: Peter Vesterlund / TV 2

En 26-årig mand med relation til en bandegruppering i Aarhus blev tirsdag formiddag fremstillet i retten sigtet for forsøg på manddrab og for at være i besiddelse af et skydevåben med ammunition.

Her besluttede Retten i Aarhus at varetægtsfængsle den 26-årig frem til den 25 august.

Det er manden ifølge sigtelsen skyldig i at have gjort i forbindelse med en episode i Bispehaven i begyndelsen af juni.

02:37

Østjyllands Politi mener, at indsatsen mod banderne har været en succes. 

Luk video

- Fremstillingen af manden sker på baggrund af en episode i Bispehaven d. 3. juni, hvor der blev afgivet flere skud mod en større gruppe personer med forbindelse til en anden bandegruppering, oplyser Østjyllands Politi.

Siden en større konflikt mellem to grupperinger i det vestlige Aarhus brød ud i slutningen af maj har Østjyllands Politi foretaget over 100 anholdelser. I alt 27 personer med banderelationer sidder varetægtsfængslet for forbrydelser under konflikten.

I begge de markerede områder er der lige nu visitationszone, hvor politiet ved en mistanke om noget ulovligt må stoppe biler og visitere dem, der sidder deri.

En har fået en straksdom og sidder fængslet.

Under konflikten valgte politiet i juni at indføre en større visitationszone i det vestlige Aarhus, og for nylig udvidede man zonen til også at omfatte et område i Tilst.