Endnu en sten ryddet af vejen: Letbanens operatør er godkendt

Letbanens seneste plan om at begynde at køre med passagerer i uge 50 tegner godt - Nu er endnu en af forhindringerne væk.

Sikkerhedsselskabet Keolis har nu fået godkendt sit sikkerhedsledelsessystem af Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen og er dermed certificeret til at køre med passagerer, det skriver Letbanen på deres hjemmeside.

Dermed skulle størstedelen af forhindringerne for en letbane i drift være afklaret, omend der stadig er nogen usikkerhed om, hvorvidt en endelig tilladelse kan gives.

Læs også Ny direktør for Aarhus Letbane hentet fra jernbanen

I et notat fra den 13. november skrev Aarhus Letbane blandt andet:

"Aarhus Letbane kan konstatere, at Trafikstyrelsens argumentation undervejs i forløbet har ændret sig: Hovedproblemstillingen var tidligere operatørens sikkerhedsledelsessystem - nu er det i stedet argumentationsdybden for de tekniske regler."

En læringsproces er ovre

Nu er operatørens sikkerhedsledelsessystem i hvert fald på plads, så nu er der bare Letbanens egne udeståender med Trafikstyrelsen, i form af regler for teknisk vedligehold, tilbage.

Vi må erkende, at der fra alle parters side har været en læringsproces.

Thomas Friis Brændstrup, Administrerende direktør

Administrerende direktør i Keolis Aarhus Letbane Thomas Friis Brændstrup fortæller om processen:

- Det er den første letbane i Danmark, så vi må erkende, at der fra alle parters side har været en læringsproces. 

– Denne har kun gjort Keolis Aarhus Letbane til en stærkere og klogere organisation. Nu glæder vi os til for alvor at komme i gang med at drifte Letbanen og på den måde bidrage med at løfte den kollektive trafik i Aarhus.

På fredag mødes Letbanen og Trafikstyrelsen for at få de sidste detaljer på plads, inden letbanen endeligt kan begynde at fragte de forventningsfulde passagerer rundt.

Parterne har tidligere meldt ud, at man forventer at banen kommer i drift i uge 50. Inden ugen er omme vil det vise sig, om dén formodning holder stik.

Her kan du se et indslag fra d. 23. november hvor Trafikstyrelsen mødtes med Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), og regionsformand Bent Hansen (S):

02:27 Luk video