Endnu en fartkontrol i belastet område - narkobilist tvang politiet på biljagt

En færdselsindsats i Aarhus Vest viste sig fredag at have sin berettigelse. Mange overholdte ikke færdselsreglerne.

Alt for mange kører ikke efter reglerne i Aarhus Vest. Genrefoto. Foto: Niels Meilvang - Ritzau Scanpix

Færdselspolitiet hos Østjyllands Politi og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte fredag endnu en færdselsindsats i det vestlige Aarhus.

Det resulterede i flere sager - blandt andet en længere biljagt efter en 27-årig mandlige bilist, der nåede op på 144 km/t på en strækning, hvor man må køre 70 km/t samt fik fire sigtelser for bevidst at køre over for rødt lys, for manglende tegngivning, for ligeudkørsel fra svingbane og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Alt for mange kører for stærkt, uansvarligt og over for rødt og er derfor både til fare for sig selv og andre.

Jakob Christiansen, pressemedarbejder, Østjyllands Politi 

For mange ifølge Østjyllands Politi, men ikke overraskende.

- Vi har et stort fokus på det område, fordi flere ikke kører efter reglerne derude. Alt for mange kører for stærkt, uansvarligt og over for rødt og er derfor både til fare for sig selv og andre, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Endnu en fartkontrol i belastet område: 13 fik klip i kortet

Flere fik taget kørekortet 

Manden, der fik fire sigtelser, var desuden påvirket af narkotika, hvilket betød, at han fik inddraget førerretten på stedet, da han blev standset.

Han var dog ikke den eneste bilist, der fik inddraget kørekortet. Sådan endte det også for en 21-årig, der blev taget i at køre 108 km/t på Silkeborgvej, hvor man kun må køre 50 km/t.

Læs også Endnu en fartkontrol i belastet område: 13 fik klip i kortet

- Det er nogle meget alvorlige tilfælde. Det er klart, at når man overtræder fartgrænsen med over 100 procent ligesom den 21-årige, så er det meget farligt, siger Jakob Christiansen.

Det var desuden ikke første gang, at den 21-årige var i kontakt med færdselspolitiet. I forvejen har han blandt andet 18 verserende sager om klip i kørekortet og otte sigtelser for narkokørsel, fortæller Østjyllands Politi.

Mange overtrædelser i Aarhus Vest 

Politiet oplever, at man i det vestlige Aarhus er dårligere til at overholde færdselsreglerne end mange andre steder. De vil derfor fortsætte deres nuværende indsats for at komme problemet til livs.

- Vi har jævnligt kontrol derude, og dagens kontrol viser jo bare, at det har sin berettigelse. Så det det vil vi blive ved med at gøre, siger Jakob Christiansen.

Derudover gav aftenen også

 

- Seks betingede frakendelser af kørekortet på grund af for høj hastighed. 

 

- Fire klip i kørekortet på grund af for høj hastighed. 

 

- To blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

 

- Tre øvrige sigtelser for henholdsvis brug af mobiltelefon, fejl og mangler på bilen og manglende forsikring.

 

Kilde: Østjyllands Politi ​​​​​​

Læs også Få bilister blitzet i fartkontrol - men stærekasser bliver