Endelig AGF-sejr

Århusianerne kom over nedrykningsstregen med 2-1 over Herfølge.

Det var i sandhed forløsningens halvanden time for AGF's spillere, trænere, ledere og det århusianske fodboldpublikum, da AGF søndag på hjemmebane slog Herfølge med 2-1.

En meget vigtig sejr for bundholdet fra Smilets by, der med tre flere point i bagagen rykker over nedrykningsstregen i Superligaen og efterlader Herfølge næstsidst.

Men bestemt ikke en sejr, der blev til på flot, poleret fodboldspil. AGF's firebackkæde valgte nemlig fra kampens start at sparke langt for at få århusianernes to angrebsraketter Peter Graulund og Morten "Duncan" Rasmussen ud at løbe om kap med Herfølges knap så rapfodede midterforsvar.

Taktikken skabte flere gode momenter - især når en meget veloplagt Peter Graulund blev sat i scene. Graulund gik både ned i banen og var en vigtig spilstation i det opbyggende spil, og samtidig var han hyperfarlig, når han med bolden på tæerne kom buldrende frem mod Herfølges forsvar.

Det sidste var tilfældet, da han efter 28 minutters spil modtog bolden fra angrebskollega Morten Rasmussen. Graulund kom i fart inde i feltet, fintede et skud med venstrebenet og lagde i stedet bolden over i det lange hjørne med en behersket højre-inderside. Hjemmeholdet var foran 1-0.

10 minutter inde i anden halvleg viste Graulund en anden facet af sit spil. Han gik tilbage i banen og hentede bolden. Skiftede den over i venstresiden til Josta Dladla, der efter et hurtigt et-to med Thomas Thorninger kunne bringe århusianerne på vinderkurs.

Efter kampen gav Peter Graulund holdkammeraterne æren for sin egen indsats. - Det er nemt at være god, når Duncan slider og slæber for mig. I det hele taget viser alle på holdet kampgejst og vilje i dag (søndag, red.), sagde Peter Graulund og ville slet ikke høre tale om, at spillet i perioder havde været meget lidt prangende.

Brian Steen Nielsen havde været tvivlsom op til kampen på grund af en fiberskade, men den gamle landsholdskæmpe var med fra start, og sammen med den teknisk stærke polak Tomasz Mazurkiewicz sørgede han for, at AGF fik mest greb om midtbanen og dermed dominerede kampen.

Det var tydeligt, at Herfølge savnede skadede Allan Nielsen centralt i midtbanens maskinrum til at matche Brian Steens fysik. Alligevel lykkes det for det godt fightende Herfølge-mandskab at skabe en lille håndfuld gode chancer i løbet af kampen og give matchen en spændende og dramatisk afslutning.

Med 20 minutter igen fik en lang bold lov til at hoppe i AGF's straffesparkfelt, og indskiftede Anders Jørgensen havde derfor masser af tid til at heade bolden i mål til 2-1. Og i sidste minut fik indskiftede Joshua Gowling faktisk de århusianske netmasker til at blafre på Chris Hermansens indlæg.

Men dommer Rene Christensen annullerede målet for offside.

- Vi kommer frem til en tre-fire gode chancer, og der er ikke offside ved Joshuas mål, så vi skulle bestemt have haft det ene point, sagde en skuffet Chris Hermansen. AGF's træner Poul Hansen anerkendte betydningen af de tre vigtige point, men var irriteret over kampens forløb.

- Undervejs er jeg helt rolig, fordi jeg synes, vi har fuldstændig styr på tingene, men alligevel bliver det hektisk til sidst. Det irriterer mig altså.

Og den hektiske slutfase kunne man fornemme i det lettelsens suk, der kom fra de 10.579 tilskuere, da dommer Rene Christensens sidste fløjt signalerede, at kampen var forbi, og at AGF ikke længere ligger under nedrykningsstregen.

(Ritzau)