En vise for sjælen

Musik, afslapning og en god udsigt

01:36

1 af 2

Kunstcentret Silkeborg Bad blev søndag rammen om et nyt projekt, der trækker rødder tilbage til kurstedets oprindelige formål. For at lindre sjælen blev publikum - liggende i liggestole med udsigt til naturen - forført med behagelig musik.

Tempoet var skruet helt ned, og hverdagens stress og jag var glemt for en stund.

- Man finder sin indre ro og lader tankerne flyve og fare, siger Vivian Larsen, der er receptionist fra Virklund.

Det var musikeren Kristian Lilholt, der med sin musik forvandlede Kunstcentret Silkeborg Bad til en nytårskur badet i lyd.

- Musik kan så meget mere end det, som det meget er blevet til. Vi kigger på lysshow, ting som hopper og danser og skæggede damer fra Østrig. Men hvis man nu skærer alt det fra og stiller musikken over i hjørnet og prøver at bruge musikken til at komme ind i sig selv, så sker der et eller andet, siger Kristian Lilholt, der er musiker og initiativtager til projektet.

Ideen fik han for et lille år siden, da han stod og nød stedets udsigt.

- Man kan jo enten fordybe sig i sig selv eller i udsigten. Der er ikke andet at give sig til, siger Kristian Lilholt.

- Jeg var spændt på det fra begyndelsen, da det er grænseoverskridende med så mange mennesker, men jeg synes, at det fungerer fantastisk. Det er en fabelagtig udsigt, og musikken er flot, siger Vivian Larsen.

Silkeborg Bad var oprindeligt et kursted, men er siden blevet et kunstcenter. Søndag tog det så en tur tilbage til sine rødder.

Du kan se mere om nytårskuren i tv-indslaget øverst på siden.