En stor kop kaffe

Kunstnere maler porcelæn i det fri

Foto: Jan Winther

To porcelænsmalere er kommet på noget af en opgave - de skal nemlig dekorere verdens største termokop. Den er 2,5 meter høj, 2,6 meter bred og så kan den rumme hele 10.000 liter kaffe.

Koppen skal dekoreres med det traditionsrige musselmønster, og med de store dimensioner taget i betragtning, kræver den proces hele 1179 penselstrøg. Også selvom penslerne er væsentlig større end normalt.

- Vi maler den store Giga termokop på Store Torv, for at gøre opmærksom på vores forholdsvis nye tilstedeværelse i Aarhus og eventen sætter i stor skala fokus på det udfordrende håndværksmæssige arbejde der ligger i alle vores håndmalede produkter. Samtidig vil vi gerne imødekomme vores kunders stigende interesse og efterspørgsel på det fine håndværk som vi oplever særligt fra den yngre målgruppe, siger David Jørgensen, Store Manager hos Royal Copenhagen i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Dekoreringen af kopperne skal være med til at sætte fokus på Royal Copenhagens nye butik i Aarhus.

For at publikum kan følge med i processen, vil der være et særligt podie på Store Torv, hvor de to porcelænsmalere kan færdiggøre deres værk.

Den enorme kaffekop kan opleves både i dag og i morgen.