- En skamplet på vores land

Rådmand erkender stigende hjemløseproblem

03:16

1 af 2

- Det er jeg enig i, selvom vi har gjort meget mere.

Sådan lyder rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medoms (SF), svar på kritikken af, at Aarhus Kommune ikke gør nok for at hjælpe kommunens hjemløse

Antallet af hjemløse i Aarhus stiger år for år og var i 2013 oppe på hele 617 personer.

Ifølge Thomas Medom er problematikken med hjemløse kompleks, da der ikke er én måde at løse det på. Mange af de hjemløse har andre problemer at kæmpe med såsom misbrug og psykiske lidelser.

Stigningen i antallet af hjemløse skal blandt andet ses i lyset af finanskrisen, reformer på for eksempel kontanthjælpsområdet og at flere østeuropæere har søgt til Danmark og nu lever en tilværelse på gaden.

- Det er en skamplet på vores land, at der er så mange hjemløse - og særligt unge hjemløse, siger socialrådmand Thomas Medom.

For at hjælpe de mange hjemløse borgere har Aarhus Kommune afsat penge til at styrke hjemløseindsatsen ved for eksempel at tilbyde bostøtte.

Det vil sige, at borgerne får tilknyttet en kontaktperson, som skal hjælpe med at holde styr på rudekuverter, indkøb og andre fornødenheder, som er nødvendige for at kunne have en dagligdag i egen lejlighed.

Netop et hjem er for mange udsatte en udfordring. I Aarhus er boligmarkedet presset og lejlighederne er dyre, hvilket kan være en forklaring på, at mange ikke har et hjem, lyder det fra Thomas Medom.

Du kan se hele interviewet med socialrådmanden i tv-indslaget øverst på siden.