En ny bro i Randers kræver brugerbetaling

Der kan snart være hjælp på vej til trafikken i Randers, men det kommer til at koste penge for brugerne

02:11

Trafikken er tæt i den kronjyske by i myldretiden. Derfor er der lige nu planer om at bygge en ny bro. Den såkaldte Østbro, der skal lede trafikken, specielt fra Djursland, rundt om byen og dermed mindske trafikken inde i byen.

Men en sådan bro er ikke billig, og det kan derfor ikke lade sig gøre uden brugerbetaling.

- Nej det kan den ikke. Brugerbetaling kan finansiere et sted mellem en tredjedel til halvdelen af det, siger borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V). 

Læs også Minister har ingen penge til ny Randers-bro

Det skal koste 12 kroner for en personbil og 25 kroner for en lastbil at passere den nye bro.

- Erhvervslivet har jo sagt flere gange, at hvis de kan spare et kvarter ved at benytte den nye bro, så er 25 kroner ikke ret meget i forhold til et kvarter, siger Claus Omann Jensen.

Mona Jepsen er en af de trafikanter, der er godt træt af den tætte trafik i Randers, alligevel er hun tilbageholden med at støtte en ny brugerbetalt bro.

- Jeg vil ikke betale for at køre på den nye bro, jeg synes, at vi betaler nok i skat i forvejen, siger Mona Jepsen.

Læs også Stor glæde til genåbning af broen over Gudeåen

 Ifølge borgmesteren skal brugerbetaling bane vejen for at få både pensionskasser og staten til at investere i den nye bro, der ikke er vedtaget endnu.

- Jeg har lovet at lave en ny samfundsøkonomisk beregning, den sender jeg frem, og hvis den er bare halvt så god, som den var sidst, så er det en rigtig god investering for Danmark, siger  Claus Omann Jensen.