En lille sang i en stor historie

Det bliver kulturby-pengene brugt på

03:38

1 af 2

500 millioner kroner. Så mange penge koster det at arrangere alle aktiviteterne og festlighederne frem mod 2017, når Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad.

Det er dog langt fra bare Aarhus, som kommer til at nyde godt af de mange penge. Kulturhovedstadsprojektet handler om hele Region Midtjylland, og derfor får idéer fra hele Østjylland mulighed for støtte.

Et af de projekter, som er blevet realiseret takket være penge fra fonden bag kulturhovedstadsprojektet, er Sansezonen i Ry.

- Det her er jo virkelig bevis på, at det kommer ud til folk, siger idémand Jens Mastrup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sansezonen er en anderledes legeplads og frirum, hvor borgerne blandt andet kan slappe af. Den blev bygget allerede i 2012, men har nu fået nyt liv takket være pengene fra kulturhovedstadsprojektet.

Musikeren Kristian Lilholt fra Silkeborg har nemlig komponeret en sang specielt til Sansezonen - en sang med navnet "An Updown Day":

- En del af mit repertoire er instrumental musik, så jeg tænkte, den er hjemme. Jeg laver et stykke instrumental musik, man kan gå at nyde ude på øen, siger Kristian Lilholt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Projektet i Ry er blevet støttet med 48.750 kroner.

Se et tv-indslag fra Sansezonen øverst på siden.