- En kedelig episode

Politikere reagerer mod ballade i Prag

05:10

1 af 2

Nyheden om at fem unge fra Bispehaven i det vestlige Aarhus har raseret og begået tyveri i Prag vækker harme hos aarhusianske politikere.

- Det, de har lavet i Tjekkiet, er ikke godt - uanset om de er fra Bispehaven eller andre steder. Det er hverken godt for vores land eller vores unges image i udlandet, siger formanden for socialudvalget i Aarhus Kommune, Hüseyin Arac (S), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mange gymnasieelever er i denne uge i den tjekkiske hovedstad, og det plejer at gå vildt for sig. Der er kun én af de fem unge, der har tilknytning til et gymnasium.

Se også: Politiet: Unge hærgede i Prag

Venstre i Aarhus vil hyppigere begynde at bruge forældrepålæg, hvor forældre straffes økonomisk, når deres unge opfører sig ulovligt.

- Det gør vi faktisk kun i ti tilfælde om året. Så man kan sige, at måske er kommunen ikke hårde nok over for den her gruppe, og det synes jeg, vi trænger til at blive, siger byrådsmedlem Lene Horsbøl (V).

Hüseyin Arac byder forslaget velkommen, hvis det kommer til at gælde for alle unge i kommunen.

- Vi har lavet mange tiltag for nogle af de unge, og hvis det ikke hjælper, må vi træde til andre tiltag. Jeg er meget åben for, at vi bruger alle de midler, kommunen har til rådighed, fortæller han.

Ifølge Østjyllands Politi er de fem unge kendte af politiet i Aarhus V.

I videoen ovenfor kan du se begge interviews med Lene Horsbøl og Hüseyin Arac.