En god dag på børsen

Vestas ramte vigtig milepæl

Vindmølleproducenten Vestas havde en god dag på børsen. Fra start kunne selskabet fortælle, at det vil investere 240 mio. kr. i at styrke produktionen i Brasilien, så selskabet lever op til den nationale udviklingsbanks krav til produktion i forhold til at medfinansiere projekter.

Op ad eftermiddag kunne Vestas så offentliggøre en pæn ordre på 148 MW til Tyrkiet, der bringer årets samlede, offentliggjorte ordreindgang op på 1843 MW. Det sendte Vestas-aktien det sidste skub op over en kurs på 300 kr., et niveau ikke set siden august 2010.

LÆS OGSÅ: Stor tyrkisk ordre til Vestas

Her faldt Vestas under 300 på en frygtelig dag, da aktien faldt med hele 23,1 pct. til kurs 242 kr. Det skete, da Vestas måtte nedjustere sine forventninger til 2010 til en omsætning på 6 mia. euro fra 7 mia euro og forventningen til sin driftsmargin til 5-6 pct. fra før 10-11 pct.

- Det er jeg selvfølgelig dødærgerlig over. Set fra mit synspunkt kan man kun sige - selvom jeg synes, det er dødærgerligt - at Vestas står rigtig stærkt fremadrettet, og at det er det, vi holder fast i, sagde daværende administrerende direktør Ditlev Engel til Ritzau Finans den dag.

Vestas steg fredag 2,6 pct. til 300,20 kr. Vestas venter for 2014 en omsætning på "over 6 mia. euro" og en driftsmargin før særlige poster på "minimum 5 pct.".