- En fortvivlende situation

Forældre kæmper for bedre vilkår til handicappede

Pårørende til handicappede går i morgen sammen om et vælgermøde for at gøre politikerne opmærksomme på de handicappedes vilkår.

Anne Pedersens søn Andreas bor på døgninstitutionen Birkebakken i Brabrand. Her har hun oplevet, hvordan Aarhus Kommune har skåret hårdt ned på handicapområdet.

Flere af institutionens fysiske og psykiske handicappede har måtte vente op mod en halv time for at komme på toilettet, fordi nogle andre skulle mades, og sommetider er der kun én nattevagt til 24 beboere.

- Jeg kan ikke holde ud til, at han resten af livet ikke kan komme på ferier. Der er ikke bevillinger til, at han kan få nogle med på ferie fra institutionen, og nu er der blevet lukket for, at de selv må spæde med til, beboerne, af deres førtidspension og betale hjælpere for det , siger Anne Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg tror, at det er den her fortvivlende situation, der har gidet os nogle kræfter til, at nu må vi prøve det her (red. vælgermøde). Vi kan jo ikke stoppe. Vi er nødt til at blive ved sådan, som situationen er.

Håber på stort fremmøde

Det er Anne Pedersen og resten af forældrene på Birkebakken, der sammen med landsforeningen LEV, står bag vælgermødet.

Foreningen håber, at der måske møder omkring 200 pårørende op til mødet.

- Vi håber at få italesat problematikken omkring de voldsomme nedskæringer, handicapområdet har været udsat for gennem de sidste mange år i Aarhus, siger Anni Sørensen fra LEV Aarhus, som er landsforeningen for udviklingshæmmede, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der deltager syv politikere til vælgermødet: Hans Halvorsen (S), Claus Thomasbjerg (SF), Jette Skive (DF), Jette Jensen (EL), Hans Skou (V), Rabih Azad-Ahmad (R) og Mette Skautrup (K).

Vælgermødet bliver afholdt på Birkebakken i morgen aften klokken 19.