En del af fucking flink-bølgen

Det er politiet, der skal finde forsvundne personer, mener debattør

05:26

1 af 2

Det er ikke privatpersoner, men derimod politiet, der skal finde forsvundne østjyder.

Det mener foredragsholder og tryllekunstner Jesper Grønkjær, der er blandt deltagerne i debatprogrammet Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND.

I programmet, som bliver sendt tirsdag aften, diskuterer deltagerne, hvorvidt organisationer som Missing People Denmark skal deltage i eftersøgninger.

Så sent som i den forgangne weekend ledte frivillige fra Missing People Denmark efter en 62-årig kvinde, der i december forsvandt i Randers-området.

Kvinden blev lørdag fundet død i Randers Fjord.

Se: Lig fundet i Randers Fjord

- Man skal passe på, at man ikke skærer ned på alle punkter. Jeg synes ikke, at det er borgernes opgave at skulle ud og finde nogen, der er forsvundet for at ende op med at finde et lig i meget dårlig stand, mener Jesper Grønkjær.

Ifølge ham deltager mange af de frivillige hjælpere i eftersøgninger for at få en identitet igennem gode gerninger.

- Før finanskrisen fik vi en identitet igennem en masse ting, som vi ejede. De senere år er der kommet mere fokus på giver-mentalitet og "fucking flink"-bølgen på nettet. Vi skal have en identitet i at gøre noget for andre. Det er blevet det nye, siger Jesper Grønkjær.

Se diskussionen om de frivillige eftersøgninger i videoen øverst i artiklen. Hele programmet kan ses på TV 2 | ØSTJYLLAND tirsdag aften kl. 20.25 - eller ved at klikke her.