Én chefredaktør bliver til to

Lokale medier får nye chefredaktører

Berlingske Medier har i dag offentliggjort, at Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis skal have nye chefredaktører.

Avisernes nuværende chefredaktør Turid Fennefoss stopper som chefredaktør for de to medier per 1. oktober i år.

Hun bliver erstattet af to erfarne kræfter. Der bliver nemlig tale om interne forfremmelser, når Århus Stiftstidendes redaktionschef Jan Schouby snart kan sætte sig i chefredaktørstolen.

Det samme er gældende for Randers Amtsavis, hvor det er redaktionschef Axel Præstmark, der ligeledes bliver forfremmet til chefredaktør.

Se: Usikker fremtid for østjyske aviser

Forfremmelserne vækker glæde i både Aarhus og Randers:

- Nu har jeg været her på avisen siden 1996, og i den tid er der gennemført mange sparerunder. Men nu er Stiften en god og sund forretning, som jeg glæder mig til at udvikle yderligere. I de kommende måneder og år skal vi arbejde på at fastholde og gerne forbedre mediehusets position i Østjylland. Stiften skal fortsat være hele Østjyllands foretrukne avis, og det skal vi sikre ved at blive endnu skarpere i vores journalistik og have et endnu tættere samspil med Aarhus og oplandet, siger Jan Schouby, kommende chefredaktør for Århus Stiftstidende.

- Vi skal lave Danmarks bedste lokale medier. Vi skal være hurtigst med nyheder på nettet og mobilen. Vi skal være bedst med baggrund, analyse, debat og anmeldelse i morgenavisen. Og vi skal have den bredeste dækning med vores lokale ugeaviser. Vi skal konstant se nye muligheder, gribe dem og afprøve dem. Vi skal være kritiske og konstruktive medspillere i vores lokalsamfund. Vi er en del af Randers. Og Randers er en del af os, siger Axel Præstmark, kommende chefredaktør for Randers Amtsavis.

Nuværende chefredaktør for både Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis Turid Fennefoss Nielsen skifter til en stilling som chefredaktør hos Nordjyske Medier.