- En bekymrende udvikling

Venstre giver kommunen ansvaret

TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller i dag historien om, at den sidste etnisk danske elev er stoppet på Tovshøjskolen i Brabrand ved Aarhus. Dermed er Tovshøjskolen nu den eneste folkeskole i landet, hvor samtlige elever er tosprogede.

Nu giver Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, sin holdning til kende. Han er bekymret over udviklingen på skolen.

- Det er naturligvis helt og holdent kommunens ansvar at sørge for fordelingen af børnene på kommunens folkeskoler. Men det er klart, at det vækker en vis bekymring, når skolen ikke har en eneste etnisk dansk elev på skolen. Aarhus Kommune bør gøre alt for at undgå at skabe et uddannelsesmæssigt parallel-system. Det vil være direkte skadeligt både for Danmark - men ikke mindst for de unge på Tovhøjskolen, siger Martin Geertsen i en pressemeddelelse.

Dagen igennem har der været mange reaktioner på nyheden. Blandt andet har Radikale Venstre udtrykt bekymring i sagen.

Læs også: - Situationen er uholdbar

- Det er helt uholdbart, at der er en skole, hvor eleverne udelukkende har minoritetsbaggrund. Det er skidt for integrationen, og det giver store udfordringer i forhold til børnenes skoleresultater. Integration og skoleresultater må veje tungest, og derfor vil jeg virkelig opfordre aarhusianske lokalpolitikere til at løse det her, siger Liv Holm Andersen i en pressemeddelelse.

Der går omkring 300 elever på Tovshøjskolen.

Se mere om sagen på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.