Emmelie kan vinde guld

Grand Prix-vinder har unik sang, mener ekspert

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Østjyske Emmelie de Forest har gode chancer for at nå helt til tops, når hun om godt tre måneder skal repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix i Sverige.

Det mener DRs Grand Prix-ekspert Ole Tøpholm, efter at den 19-årige randrusianer i aftes vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Only Teardrops".

- Jeg er super super, super, super, super glad. Det var det bedste, der kunne ske, siger Ole Tøpholm.

Randers-pige overraskende vinder

Han mener, at vindersangen har noget særligt.

- Denne sang er helt unik både hvad angår melodi, sangstemme og ikke mindst sceneshow. Det er helt nyt land, Danmark bevæger sig ud i med det gennemtænkte sceneshow, fortællingen med trommerne, mystikken og attituden i sangen. Det er slet ikke noget, vi har set i danske bidrag tidligere, siger han.

Ole Tøpholm var lige som resten af salen begejstret fra øjeblikket, hvor de første fløjtetoner lød.

- Der opstod en gnist, da denne sang gik på, og det var derfor den vandt, siger han.

MGP-vinder har adelige aner

Inden finalen 19. maj skal det danske bidrag i en semifinale op mod lande som Kroatien, Holland og Rusland, inden finalepladsen er sikret, men Ole Tøpholm mener, at der er gode chancer for at nå langt.

- Nu ved vi jo ikke, hvad de andre lande stiller op med, men udgangspunktet kunne ikke være bedre for Danmark. Jeg er sikker på, at vi får en flot placering. Vi har en guldkandidat, og det vil jeg fastholde, indtil sidste point er afgivet i Malmø, siger Ole Tøpholm.