Emmelie: Jeg er så lykkelig

19-årig østjyde overrasket over MGP-sejr

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Det blev den kun 19-årige østjyde Emmelie de Forest, der lørdag aften løb med sejren ved det danske Melodi Grand Prix 2013.

- Jeg er så chokeret og lykkelig. Jeg havde aldrig forventet det her. Jeg er så lykkelig lige nu, sagde hun umiddelbart efter sejren og gav flere gange udtryk for, at hun var meget overrasket.

Emmelie de Forest er født i Randers og opvokset i Mariager. Hun har bl.a. gået på Vindblæs Friskole i Havndal. Lørdag aften vandt hun Melodi Grand Prix 2013 med sangen 'Only Teardrops'.

- Det er nærmest en ud-af-kroppen-oplevelse, sagde hun og takkede sine sangskrivere, der blandt andet tæller Lise Cabble, der har skrevet hele 12 grand prix-sange.

Tre unge i superfinalen

To af Lise Cabbles sange har tidligere vundet, nemlig 'Fra Mols til Skagen' med Aud Wilken fra 1995 og 'New Tomorrow' med A Friend In London, der vandt i 2010. Udover det står Julia Fabrin Jakobsen også bag. Hun har tidligere deltaget i X Factor i gruppen The Fireflies.

Årets Melodi Grand Prix blev afholdt Boxen i Herning. Konkurrencen blev afgjort ved, at seerne først stemte tre sange videre til en superfinale. Det blev den 20-årige Simone Egeriis med sangen 'Stay Awake', 19-årige Emmelie de Forest med 'Only Teardrops' og 19-årige Mohamed Ali meed 'Unbreakable'.

De tre deltagere var ikke kun showets yngste, de har også hele ugen været bookmakernes storfavoritter.