Emilie følte sig krænket til køreprøve: Nu sker det igen

Emilie Ramlau-Hansen fra Randers finder det grænseoverskridende at læse Facebook-kommentarer til en historie, hun er en stor del af

02:35

For 10 dage siden kom det frem, at en 59-årig politibetjent er tiltalt for at have krænket 15 kvinder verbalt under køreprøver. Et af vidnerne mod ham er Emilie Ramlau-Hansen. Hun føler sig nu også krænket af de kommentarer, der er kommet på Facebook, efter sagen kom frem.

Her var tonen meget sarkastisk, og der blev gjort tykt grin med kvindernes måde at opleve betjenten på. Reaktioner som ”Der skal jeg tage kørekort” og ”Er de ikke bare sure over at være dumpet?” satte tonen på mediet, og det chokerer Emilie Ramlau-Hansen.

- Jeg sad med følelsen af at blive krænket om igen. Det var meget grænseoverskridende at læse – det gør ondt. Jeg blev lidt paf og forstår ikke, hvorfor folk ikke kan vise lidt sympati, siger Emilie Ramlau-Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Betjent tiltalt for sexsnak: Dine patter sidder helt rigtigt

Betjenten er tiltalt for at sige ting som ”Dine patter sidder helt rigtigt” og ”Jeg er sikker på, at du har en god røv” til en række kvinder.

- Jeg følte mig beskidt og ulækker og rigtig forulempet i den situation, fortæller Emilie Ramlau-Hansen.

Og samme følelse sad hun så med igen, da folk kommenterede på Facebook.

- Der er en trend med at svare negativt på de her slags ting. Man sidder bag en skærm og kan ikke se de kvinder, som man krænker, forklarer ekspert i sexchikane, professor i psykologi på Københavns Universitet Annie Høgh.

TV 2 | ØSTJYLLAND har forsøgt at høre den tiltalte betjente om hans syn på sagen, men det er endnu ikke lykkes. Retssagen mod ham ventes at finde sted i marts. 

Du kan se mere om Emilie Ramlau-Hansens oplevelser i indslaget øverst på siden.