EM og VM til Aarhus

Lokale favoritter på plads

Foto: Christian M. Borch / Sejlsport.dk

Den kommende sommer kan østjyder med hang til sejlads godt gøre sig klar til et par gode oplevelser på vandet.

For først er der EM i den såkaldte 49?er klasse fra i begyndelsen af juli. Og senere i juli får Aarhus Bugt besøg af klassens lillesøster, 29?eren og 29?erxx, når sejlere fra hele verden kommer til Østjylland for at afvikle VM.

Og kun godt en måned før EM i 49?er sejles i Aarhus, melder den nydannede besætning med blandt andet det lokale håb Jonas Warrer og Peter Lang sig for alvor ind i kampen som et bud på en dansk topplacering.

Jonas Warrer var den ene halvdel af den duo, der under OL i Kina i 2008 vandt guld netop i 49?er klassen.

Nu er han tilbage i makkerskab med Peter Lang og fik i går en vigtig sejr i hus.

Vandt i Holland

For fredag aften kunne Warrer og Lang lade sig hylde som vindere af EUROSAF-stævnet Delta Lloyd Regatta i Medemblik, Holland, efter en overbevisende serie, hvor danskerne satte trumf på med en 1. en 2. og en 3. plads i de afsluttende tre finalesejladser.

Kraftig blæst og vanskelige bølger gjorde forholdene uhyre vanskelige i de afgørende sejladser. Således kæntrede Warrer og Lang blot 100 meter før mål i sidste sejlads. Det kunne have kostet dyrt, men de fik hurtigt båden rejst og kom over målstregen uden at miste afgørende placeringer.

Præstationen ved stævnet sættes i relief af, at danskerne har været sat ud af spillet i halvanden måned på grund af en hjernerystelse, som Peter Lang pådrog sig efter at have fået en bom i hovedet.

- Fordi vi har været ude så længe, var vi mere tændte end nogensinde på at få et godt resultat ved det her stævne. Og så er det bare superlækkert, at det lykkes, fortæller Peter Lang og tilføjer:

- Vi synes, vi har sejlet en fantastisk god serie. Vi har god fart i båden, og vi arbejder godt sammen, og så har vi ramt rigtigt i vores taktiske beslutninger. Men selvfølgelig kan vi godt mærke, at vi stadig har brug for en masse timer i båden før, det hele er på plads. Vi taler sammen i båden hele tiden - det ville vi ikke gøre, hvis alt var mere indarbejdet.

Nu skal der trænes

Stævnet i Holland var danskernes sidste konkurrence før EM i Århus Bugt.

- Fra nu af står den på intensiv træning i København og Aarhus frem til EM. Vi vil slås alt, hvad vi kan for at få et godt resultat. Målet er at komme i medaljerækken, siger Peter Lang

49?klassen afvikles fra 29. juni til og med 7. juli.