Ellemann: V har mange aktier i resultat

Venstre og statsministeren har mange aktier i resultat af folkeafstemningen, siger V's politiske ordfører

Endnu inden de første stemmer er talt op, understreger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, der er valgt i Aarhus, at hans partiformand og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har mange aktier i det resultat, der venter.

Den første valgstedsmåling fra Danmarks Radio peger på et nej ved folkeafstemningen om retsforbeholdet med 53,3 procent nej-stemmer og 46,7 procent ja-stemmer. Også TV2's første valgstedsmåling viser et nej.

- Der er bare tale om en exitpoll. Jeg håber, at det når at ændre sig til det bedre, til det klogere. Men lad os nu se, når stemmerne bliver talt op, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi ved jo godt, at det er tæt, og det vil det sikkert være hele aftenen, siger han.

I hvor høj grad vil resultatet falde tilbage på Lars Løkke Rasmussen?

- Vi kender ikke resultatet. Men det er da klart, at Venstre som regeringsparti har mange aktier i det resultat, der måtte komme, uanset om det så er positivt eller negativt.

Nederlag har kun en far

- Det vil nok vise sig - som det ofte er - at en sejr har mange fædre, mens et nederlag kun har én, lyder det fra regeringspartiets politiske ordfører.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der valgte at fremrykke datoen for folkeafstemningen om retsforbeholdet, det europæiske politisamarbejde, Europol, samt 22 retsakter af mere eller mindre indviklet karakter.

Undervejs stillede statsministeren sig også i spidsen for en garanti om, at en omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning ikke vil få indflydelse på Danmarks asyl- og udlændingepolitik med mindre, at vælgerne bliver spurgt ved en ny folkeafstemning.