Elitesportsfolk på universitet

Ny rådgivning skal sikre sportsfolk uddannelse

Elitesportsudøvere skal have en uddannelse for at være klædt godt på til tiden efter den professionelle sportskarriere.

Derfor har Aarhus Universitet etableret en særlig uddannelsesrådgivning til de talentfulde idrætsfolk.

Aarhus Universitet har iværksat en målrettet support, AU Elitesport, til elitesportsudøvere, der ønsker eller allerede er i gang med en universitetsuddannelse.

Uddannelsesrådgivningen skal sikre, at flere elitesportsudøvere får mod på at tage en universitetsuddan­nelse samtidig med en sportskarriere på højeste niveau, og at de som studerende får et godt studieforløb, lyder det i en pressemeddelelse.

- Erfaringer viser, at det kan være svært at forene en universitetsuddannelse med en karriere som elite­sportsudøver. Universitetet ønsker at imødekomme de barrierer ved at tilbyde en vis fleksibilitet for elitesportsudøveren uden at gå på kompromis med det faglige niveau. Det er den fleksibilitet, som nu bliver forbedret og sikret i AU Elitesport. Det kan være individuelt tilpasset vejledning, oplysning om individuelle muligheder, uddannelsesplan­lægning, buddy-ordning og personlig opfølgning, skriver fra Aarhus Universitet.

Active Institute har fået til opgave at etablere og drive AU Elitesport, som får lokaler på Institut for Idræt i Aarhus.

Erhvervsdrivende forening

Active Institute er en erhvervsdrivende forening, der siden 2008 har skabt og drevet innovations­projekter med udgangspunkt i forskning og uddannelse relateret til sport og fysisk aktivitet og i samarbejde med sportsorganisationer samt private og offentlige virksomheder.

- AU Elitesport bliver sat i værk med det samme og kan rådgive de elitesportsfolk, som bliver optaget frem­over, men også de, som allerede er i gang med en uddannelse. Den første opgave bliver at identificere, hvem og hvor mange af universitetets nuværende studerende der tilhører kategorien elitesportsudøvere.

AU Elitesport kører som projekt i tre år og vil løbende blive evalueret. Universitetet forventer, at den sær­lige støtte til elitesportsudøvere bliver permanent. Ved udløbet af den treårige prøveperiode er det ambiti­onen, at 200 elitesportsudøvere skal være i gang med en uddannelse på Aarhus Universitet.