Elgaard og Team Essex vinder Le Mans

Team Essex skrev motorsportshistorie, da holdets Porsche RS Spyder strøg først over målstregen og vandt på Le Mans.

Team Essex skrev søndag eftermiddag et stykke motorsportshistorie, da holdets grønne og hvide Porsche RS Spyder strøg først over målstregen og vandt LMP2-klassen ved den 77. udgave af det legendariske 24-timers løb på Le Mans. Trioen Kristian Poulsen, Casper Elgaard og Emmanuel Collard viste sig som det bedst kørende mandskab, da det døgnlange løb var overstået.

Dermed kunne to danske racerkørere for første gang stå samtidigt på det øverste trin på Le Mans-podiet, ligesom Team Essex blev det første danske team nogensinde til at vinde et Le Mans-løb! "Dette her er en drøm, der går i opfyldelse. Det har været sådan et løb, hvor man aldrig med sikkerhed ved, om man vinder, før end til allersidst," slog teamejer Peter Halvorsen fast, da sejren var i hus.

"Dette løb har været meget hårdt. Løbet startede ekstremt tæt, og så har Collard og jeg kørt 21 af de 24 timer, og det har været utroligt hårdt. Men heldigvis har vi ikke haft nogen problemer med bilen ud over de to episoder, hvor vi blev påkørt i nat," fortalte Casper Elgaard, lige inden han skulle i bilen for at køre den i mål. "Jeg er spændt, og en sejr er virkelig en forløsning. Både for teamet, men også for mig efter min tredjeplads i 2007 og min andenplads sidste år."