Elever var mobilfrie hele weekenden: Vi er meget mere sociale med hinanden

Kan unge mennesker klare sig uden mobiltelefonen? Det satte en ungdomsskole sig for at undersøge denne weekend

02:13

En gruppe østjyske syvende og ottende klasses elever gjorde denne weekend noget, der nok kan lyde som lidt af et skrækscenarie for mange danske teenagere.

De låste mobilen inde i et pengeskab, og der blev den liggende hele weekenden. Og det var faktisk ikke nogen helt skidt idé, hvis man spørger eleverne.

Læs også Selfie-forsker: Trutmund og hundeører er dømt ude

- Vi er meget mere sociale med hinanden, og vi snakker meget mere med hinanden, siger Juliane Olesen fra Syddjurs Ungdomsskole. 

- Nogle gange kan man godt lige trænge til at kigge på den, men ellers synes jeg ikke, at det har været så slemt, siger Freja Bruun Buch.

For Frank Petersen, der er klubmedarbejder ved ungdomsskolen, var det også en spændende weekend. Han havde på forhånd været nervøs for, om eleverne ville komme til at kede sig. 

Læs også Hallooo... Dårlig mobildækning i yderområder

- Jeg så, at der skete noget socialt med de unge i forhold til at have deres mobil. Jeg tror de brugte den som en social-digital sutteklud, når de i nye relationer ikke lige vidste, hvad de skulle gøre, så kom mobilen frem. Så kunne de sidde med den i stedet for at relatere til folk og i stedet for at lære at socialisere, siger klubmedarbejder Frank Petersen.

Det var ikke alle unge, der synes, at en mobilfri weekend var sagen. 

- Der er også nogen, der har sagt, hvis jeg skal aflevere mobilen, så skal jeg ikke med. Det skræmmer mig en lille smule, siger Frank Petersen.

Smilene var store, da de unge mennesker endelig fik deres mobiltelefoner igen.

Da eleverne fik telefonerne tilbage søndag, var glæden stor, måske kun overgået af mængden af ulæste beskeder og snapchats på mobilerne.

Og da der skulle gøres status på weekenden, følte eleverne da også, at de havde fået noget ud af projektet.

- Man finder hele tiden nye alternativer, når man ikke har den, fordi så er man nødt til at gøre noget på andre måder. Så det er det, jeg synes, at jeg har fået mest ud af ved at lægge den fra mig, siger Magnus Bech Dale