Elever skal op til ny eksamen på grund af fejl hos ledelsen

130 studerende skal til reeksamen, fordi de blive præsenteret for en to år gammel eksamensopgave

02:44

1 af 2

I fredags var kandidatstuderende på Finance & International Business til eksamen, men her skete noget, som bare ikke må ske. Eksaminanderne fik ved en fejl en opgave fra 2014, som nu betyder, at alle 130 studerende skal gå om.

- Det er vi naturligvis kede af, og er ikke noget, vi gerne vil forbindes med. Derfor skal det heller ikke ske igen. Vi går både ind i den konkrete sag, men kigger også på proceduren fremadrettet, så vi sikrer vores eksamensform og afholdelse, siger Per Andersen, prodekan for uddannelse på Aarhus BSS, Aarhus Universitet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ups: Aarhus Universitet søger ejer til bil der er kørt i søen

For ham er det ikke antallet af berørte elever, der er vigtigt, men bare det, at det kan finde sted, er beklageligt.

Større puslespil

- Når vi har med mennesker at gøre, kan det ske. Vi går meget op i at have stor kvalitet i undervisning og udprøvning, så det bør ikke kunne ske, forklarer Per Andersen.

Udover at universitet nu vil kigge på, hvordan lignende tilfælde undgås i fremtiden, er der også et større puslespil, som skal gå op, for at de studerende kan komme til reeksamen.

Danske menneskeceller skal i rummet - AU-forskere spændte

- De vil blive ramt af, at de har løbende undervisning og store afleveringer, som de skal klare samtidig med en reeksamen. Lige nu arbejder vi på at rydde deres skema, så det kan lade sig gøre, fortæller prodekanen.

Han slutter af med at love, at Aarhus Universitet vil gøre alt, for at sådan en fejl aldrig sker igen.

Du kan se et interview med Per Andersen øverst på siden.