Elever skal forudsige vejret

Elever på Katrinebjergskolen med i nyt projekt

Foto: Colourbox

De ældste elever på Katrinebjergskolen i Aarhus skal efter sommerferien være meteorologer.

12 skoleeksperimenter i Region Midtjylland har fået penge til ny og anderledes naturfagsundervisning. På Katrinebjergskolen i Århus skal eleverne udforske, hvordan vejret bliver i fremtiden.

De 12 projekter er støttet med 164.000 kroner fra Nordea-fonden.

- Vi vil gerne give en saltvandsindsprøjtning til de mange naturfagslærere og formidlere, der ønsker sig tid til at fordybe sig i naturvidenskaben sammen med eleverne. Vi håber, at vi ved at styrke elevernes interesse for fagene kan bidrage til afgørende viden om fremtidens samfund, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden, i en pressemeddelelse.

Katrinebjergskolen modtager 15.000 kroner, som blandt andet skal gå til indkøb af vejrstationer. Det er meningen, at de ældste elever i forbindelse med projektet skal undervise de yngre elever efterfølgende.

Odder Gymnasium modtager også penge fra Nordea-fonden. Her skal pengene bruges til projektet "Vejen til fremtidens mad."

På landsplan deltager over 100.000 elever i naturvidenskabsfestivalen. Tilsammen har de fået 900.000 kr. i støtte af Nordea-fonden, som er fordelt på 67 projekter.