Elever samlet på Aarhus Gymnasium for at følge præsidentvalg

01:33

Selvom det amerikanske præsidentvalg foregår lang væk fra Østjylland, så er interessen for det stor.

Og netop derfor er 180 elever samlet på Aarhus Gymnasium hele natten, hvor de skal følge med i, om det bliver Hillary Clinton eller Donald Trump, der skal overtage verdens mest magtfulde job, når Barack Obama efter otte år på posten går af.

Arrangementet på Aarhus Gymnasium er blandt andet arrangeret af de to gymnasieelever Lasse Rabæk Poulsen og Nanna Sofie Hansen.

- Det er lidt spændende, vi har jo gået glædet os i to uger, mens vi har planlagt det hele, siger Lasse Rabæk Poulsen, fra Aarhus Gymnasium. 

Læs også Trump eller Hillary? Her kan du følge valget natten lang

Selvom valgkampen har fyldt meget i de danske medier, er de to arrangører alligevel overrasket over, hvor mange, der ville deltage i arrangementet.

- Jeg synes, det er imponerende, at der er så mange, der gider sætte sig så meget ind i det, at de gider komme her i aften, siger Nanna Sofie Hansen fra Aarhus Gymnasium.

Man kan dog ikke komme uden om, at valget foregår langt væk fra Danmark, og derfor må man også vende lidt om på døgnrytmen.

- Jeg håber vi kan holde os vågen, især hvis det bliver et rigtig spændende valg. Hvis det er rigtig tæt, så tror jeg sagtens, vi kan klare det, siger Lasse Rabæk Poulsen. 

Læs også Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen

Valget kan blive tæt, men hvis det står til de to aarhusianere, så er der en, de håber, vinder.

- Hillary. Helt sikkert Hillary, siger de begge.